Boligerne på Egebæksvej er kommunalt anviste boliger. Solbakkens medarbejdere yder personlig, praktisk og pædagogisk støtte.
Målgruppen er voksne med fysiske funktionsnedsættelser og kognitive dysfunktioner samt senhjerneskadede. Primærmålgruppen er borgere med rygmarvsbrok, spasticitet eller erhvervet hjerneskade. Enkelte borgere har desuden udviklingshæmning.
Bofællesskabet Egebæksvej drives efter servicelovens § 108 og § 85.
Formålet med at bo i Bofællesskabet Egebæksvej er, at du med personlig og praktisk hjælp samt støtte og vejledning udvikler og udnytter dine ressourcer bedst muligt, så du opnår en så selvstændig og tilfredsstillende tilværelse som muligt.
Formålet kan også være at fasholde de tillærte færdigheder, så din livskvalitet kan bevares.
Da alle taber færdigheder med alderen, kan formålet med opholdet ændre sig over tid, både i den praktiske og den pædagogiske hjælp og støtte.
I Bofællesskabet Egebæksvej bor du sammen med op til 11 andre borgere med fysisk funktionsnedsættelse og kognitive dysfunktioner.
Din bolig består af et stort værelse med eget bad, som du kan indrette efter eget ønske, dog skal der tages hensyn til medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø.
Der er fællesrum, fælleskøkken og vaskri mv.
Ved indflytning i Bofællesskabet Egebæksvej holder vi et møde, hvor vi drøfter gensidige forventninger. Når du har boet 3-4 måneder på Egebæksvej, holder vi igen et møde, hvor vi drøfter, om der er behov for justering i forhold til de gensidige forventninger.
I Bofællesskabet Egebæksvej ligger vi vægt på brugerindflydelse. Det er derfor en forventning, at du deltager i husmøder, hvor der gives gensidige informationer og indgåes aftaler omkring fælles madordning, fælles arrangementer, udendørsarealer mv.
Ved ansættelse af nye medarbejdere, har du som beboer altid en repræsentant i ansættelsesudvalget, og har indflydelse på valget af ny medarbejder.
Solbakken udgiver fire gange årligt et nyhedsbrev, hvor du har mulighed for, at komme med indlæg omkring dine ideer, synspunkter og oplevelse.